2011. február 5., szombat

Japán fürdők és szokásaik

Japánt sokan egy óriási szivacshoz hasonlítják, a belőle feltörő forróvizű források ezrei miatt. Japánban már kétezer éve élvezik a forró források által kínált örömöket, melyek Japán legkedveltebb turisztikai látványosságai közé tartoznak. Ezt a programot mindenképpen be kell iktatnunk! Garantáltan elvarázsolja, kicseréli az embert.
Az utóbbi években a japán fiatalok körében is nagy érdeklődésnek örvend, ennek eredményeképpen a fürdők egész évben nyitva tartanak, mind a fiatalok, mind az idősek imádnak fürdőzni.
A legtöbb fürdőben a feltörő forrás egy barlang belsejében található, de vannak olyan fürdők is, ahol kívül is találkozhatunk medencékkel. A fürdők egész szezonban élvezhetők, akár a téli szezonban egy gyengébb hóesés idején is kellemesen relaxálhatunk.
A fürdők iránti érdeklődés erősödésének eredményeképpen növekedett meg a ryokan típusú szálláshelyek száma is, amelyek kellemes kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak, családoknak, illetve barátaiknak, akár a házhoz tartozó saját fürdő által.


Hokkaidoban a legkedveltebb üdülőhely Noboribetsu. A hely ámulatba ejtő kilátással rendelkezik a mellette elhelyezkedő gejzírekre. Egy másik nevesebb gyógyvíz Jozankei.

Tokió környékén a következő híres gyógyforrások találhatóak: Hakone, Atami, Ito, Kinugawa, Nasu, Nikko, és Shiobara.

Japán számos olyan gyógyforrás található, melyek rádioaktív hatással bírnak, ilyenek például: Beppu - Oita megyében, Arima-Kobe megyében, Masutomi–Tottori megyében.

A shirahamai és dogi fürdők egy egész napos kirándulást érdemelnek, napokon keresztül lehetne élvezni a nagyméretű fürdő kiváló vizét.

A Kyushuban található Unzen nemzetközi elismerésnek örvend gyógyvizű forrásai miatt, amely a nyári szezonban kedvelt nyaraló paradicsommá nőtte ki magát.

A hegyvidéki források közül azonban a leghíresebb a Honshu szigeten fellelhető Akakura fürdő, illetve a Yamagata megyében megtalálható Zao fürdő

Szabályok a fürdőkben:
• Férfiak és nők külön bejáratokon léphetnek be a fürdőkbe
• A ruhákat az öltözőkben kell levenni és polcokra vagy kosarakba helyezni
• A fürdőbe csak szappan és törülköző vihető be, viszont a meleg medencébe szappant szigorúan tilos használni
• A fürdőzőnek először szappannal alaposan le kell mosakodni az előtérben, majd már tisztán léphet be a közös medencébe
• Tilos fürdőruhát viselni a fürdőben.
• Nagy illetlenség a víz alá tenni a fejünket és úszni a fürdőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése