2011. január 13., csütörtök

ANBU

ANBU


Az ANBU (暗部, ’Sötét Oldal’) szó az Ansatsu Senjutsu Tokusu Butai (暗殺戦術特殊部隊, ’Speciális Orvgyilkos és Taktikai Egység’) rövidítése. Az ANBU tagjai porcelán állatmaszkokat viselnek, hogy megkülönböztessék magukat a hétköznapi nindzsáktól és, hogy személyazonosságuk elfedjék. Szabvány egyenruhájuk fekete, páncélzatuk szürke. Ismertetőjelük még a karvédő és a spirális alakú tetoválás a karjukon. A legtöbb ANBU tag fekete csuklyát is hord az egyenruha fölött. Az egységek vezetőinek a csuklyája fehér színű.

Az ANBU feladata a falvak védelme a külső veszélyektől, nagyon veszélyes küldetések végrehajtása ellenséges területen és a különösen veszélyes nindzsák likvidálása. Ők felelősek ezeken felül még az olyan orvgyilkos és egyéb küldetésekért, melyekhez speciálisan képzett nindzsák szükségesek. Minden ANBU tagnak van ninjakenje és teljes mértékben tisztában vannak az emberi test felépítésével. Átmeneti bénító technikákat alkalmazva meg tudnak bénítani egyéneket, akik így nem tudnak ellenállni. Az idő-visszapörgető technika segítségével pedig olyan állapotba helyezhetőek egyének, melyben olyan dolgokra emlékeznek vissza, amire normál esetben nem.

Az ANBU közvetlen a Kage parancsainak engedelmeskedik. Hatake Kakasi ANBU kapitány volt korábban. Uchiha Itachi mindössze 13 éves volt, amikor az ANBU-ba került. Morino Ibiki, a Nagy Chuunin-választó Vizsga első részének vezetője, az avarrejteki ANBU kínzó és kihallgató részlegének vezetője. Momochi Zabuza és Kurosuki Raiga a ködrejteki ANBU tagjai voltak.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése