2011. január 13., csütörtök

A Hang Négyese

A Hang Négyese (音隠れの忍四人衆, Otogakure no Sinobi Jonin Suu) Orochimaru elit testőrsége. Első megjelenésük Orochimaru inváziója közben volt Avarrejtek ellen, de fontos szereplői a cselekménynek csak azután váltak, hogy Uchiha Sasuke megpróbálta elhagyni Avarrejteket és csatlakozni Hangrejtekhez. Bár a Hang Négyesét legyőzik Avarrejtek ninjái, Sasukénak mégis sikerül megszöknie. A csapat neve egy ideig a Hang Ötöse volt, mivel kénytelenek voltak elfogadniuk Kimimarót vezetőjüknek, miután az mindegyiküket legyőzte egy csatában. Miután Kimimaro betegsége miatt már nem képes vezetni őket, a csapat visszavette eredeti nevét. A csapat elsősorban védőmezők, falak és pecsétek használatára specializálódott. Orochimaru mindegyiküket ellátta átokbillogjával, mely által nagyobb befolyást képes gyakorolni rajtuk és erejüket is képes megnövelni.

Tagok
Jirobou


Jirobou (次郎坊, nyugaton Jirōbō) a Hang Négyesének első tagja aki feltűnik a sorozatban. Kisimoto Maszasi a csapatból harmadikként alkotta meg őt a Hang Négyesének legtermetesebb tagjaként.A csapatban Jirobou testi ereje a legnagyobb: egész szikladarabokat képes felemelni és könnyedén nagy távolságra elhajítani. Képes mások chakráját elszívni és azzal saját energiáját pótolni. Egyik csapattársa, Tayuya állandóan kövérnek nevezi Jirobout testmérete és a chakra „bekebelezése” miatt, amit Jirobou egyáltalán nem hall szívesen. Mikor Uchiha Sasuke elhagyja Avarrejteket Jirobou Akimichi Chojival veszi fel a harcot, akit annak derékbősége méretével kezd sértegetni. Choji ezután annyira feldühödik, hogy egyszerre három katonapirulát vesz be, ami olyan mértékben megnöveli az erejét, hogy könnyűszerrel harcképtelenné teszi Jirobout.

Kidomaru

Kidomaru

Kidoumaru (鬼童丸, nyugaton Kidōmaru) másodikként mutatkozik be a sorzatban Hang Négyesének csapatából, de ő volt az első akit Kisimoto Maszasi megalkotott a csapatból. Kidomaru a pókokra jellemző tulajdonságokkal rendelkezik; hat karja van, egy harmadik szeme és képes hálót vetni a szájából. A haló anyaga testnedvekből és chakrából áll, olyan erős mint az acél, így bármit képes fogságban tartani. Ezen a hálón kívül képes egy aranyszínű hálót is kibocsátani ami oxigénnel érintkezve megszilárdul. Ebből az anyagból Kidomaru páncélt és fegyvereket tud formálni. Ezen kívül egy óriási pókot is képes megidézni. Kidomaru a harcot játéknak tekinti, amiben igen nagy örömét leli. Mikor Uzumaki Naruto és csapata megpróbálja visszahozni barátját, Uchiha Sasukét Hangrejtekből, Kidomaru Hyuuga Nejivel veszi fel a harcot. Annak ellenére, hogy Kidomarunak sikerül kiismernie Neji gyengeségeit, az mégis legyőzi őt, bár kis híján maga is belehal az ütközetbe.

Sakon & Ukon

Sakon&Ukon

Ssakon (左近, nyugaton Sakon) és Ukon (右近) ikertestvérek, akik egyazon pozíciót töltik be a Hang Négyesében. Sakon az utolsó szereplő volt akit Kisimoto megalkotott a csapat tagjai közül. Kisimoto először nem tudta eldönteni, hogy Sakon melyik pozitív szereplő ellenfele legyen, végül azonban úgy döntött, hogy Inuzuka Kiba és Akamaru ellenfele lesz. Hogy az erőviszonyokat kiegyenlítse, Sakon mellé megalkotta Ukont. A csaták során Sakon szeret játszani az ellenfeleivel, így látványos, de kevéssé hatékony technikákat vet be. Vele szemben Ukon türelmetlen és szeret gyorsan véget vetni a harcnak. Vérörökségük révén a testvérpár képes egyetlen testé összeolvadni. Ukon általában Sakon testébe olvad bele és annak testéből csak feje türemkedik ki Sakon hátán. Harc közben Ukon képes saját karjait és lábait is kinyújtani Sakon testéből így erősítve Sakon támadásait és védelmét. A két testvér nem csak egymással, de másokkal is képes összeolvadni, így például egy ellenféllel is, akinek így testét belülről képesek elpusztítani. Mikor Uzumaki Naruto és csapata megpróbálja visszahozni barátját, Uchiha Sasukét mielőtt még eljut Hangrejtekbe, Sakon és Ukon Inuzuka Kibával és Akamaruval veszik fel a harcot. Mikor már majdnem sikerül legyőzniük őket, a harcba Kankuro is bekapcsolódik és végez a testvérpárral.

Tayuya

Tayuya (多由也, nyugaton Tayuya) negyedikként mutatkozik be a sorozatban Hang Négyesének csapatából. Kisimoto Maszasi másodikként alkotta meg őt a csapat számára, mint az egyetlen nőt a Hang Négyesében. A harcok során Tayuya egy furulya segítségével irányít három bestiát amitek ő maga is idéz meg. A bestiák fizikai támadásokat hajtanak végre Tayuya helyett, de képesek más, kígyószerű lényeket is kibocsátani magukból, amik elszívják az ellenfél chakráját. Miután ily módon legyengíti ellenfeleit, képes azokat illúziókkal fogságban tartani amiket furulyájával idéz meg. Mikor Uzumaki Naruto és csapata megpróbálja visszahozni barátját, Uchiha Sasukét Hangrejtekből, Tayuya Nara Shikamaruval veszi fel a harcot, de annak intelligenciája miatt kénytelen puszta erejére hagyatkozni, hogy győzelmet arasson. Mikor már majdnem legyőzi Shikamarut, Temari is bekapcsolódik a harcba és egy szél-idézéssel legyőzi őt.

Kimimaro

Kimimaro (君麻呂) a Kaguya klán utolsó tagja és Orochimaru egyik legerősebb harcosa. Miután viszály-kedvelő családja a csaták során életét vesztette, Orochimaru viselte gondját Kimimaronak. Kimimaroban ezért az a hit alakult ki, hogy Orochimaru az egyetlen személy aki törődik vele, amit feltétel nélküli hűséggel viszonzott. Klánjának véröröksége a Sikocumjaku (屍骨脈) ami lehetővé teszi számára, hogy megváltoztassa saját csontszerkezetét. Képes csontokat növeszteni testén, amiket a harcban fegyverként tud használni. A Sikocumjaku segítségével csontjait acél-keménységűvé tudja szilárdítani, ami a legtöbb sérüléssel szemben megvédi őt. Különleges képessége miatt Orochimaru őt akarta felhasználni következő gazdatestének, de Kimimaro egy betegség miatt alig tudta elhagyni az ágyát. Hogy gazdájának mégis kedvében járjon a Hang Négyesével együtt elindult, hogy biztosítsa Uchiha Sasuke biztonságos megérkezését Hangrejtekbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése