2011. január 8., szombat

Rangok


Akadémiai tanulók

Az ifjú ninjapalánták. Amikor a gyerekünk kicsi kb. 7 éves és azt szeretnénk, hogy shinobi váljon belőle el kell vinnünk az akadémiára. Ők ugyebár nem hivatalos ninják, amiket tudnak az egy transformáló jutsu vagy ilyesmi.
Genin-ek
Ha sikeresen elvégezted az akadémiát genin lettél. Hivatalos ninja vagy. Beosztanak egy csoportba ahol rajtad kívül még ketten vannak és kapsz egy Jounin tanítót is. Egyszerű küldetéseket kapsz, pl. szerezz vissza egy eltűnt macskát, szemetet kell szedned vagy ilyesmi. Ezek D szintű küldetések.
Chuunin-ok
Ha meguntad a szemétszedést megpályázhatod a Chuunin rangot. Ehez le kell tenned a Chuuninvizsgát. Erről majd máshol bővebben. Azonban csak azt engedik át akit szellemileg is képesnek tartanak a posztra. Ha megvan a vizsga B és C szintű küldetéseket kapsz. Néha már genineket is irányíthatsz.
Jounin-ok
Ha elég erős és okos lettél akkor már Jounin vagy. Ebben az esetben erősképpességeid vannak már. Nem mindenki érheti el ezt a szintet. Kakashi viszont 13 évesen már elérte. ^^ Szóval ha Jounin vagy akkor sok feladatod lehet. Védelmezned kell a falut, tanítanod az akadémián vagy genineket is rádbízhatnak. Többnyire B és A szintű küldetéseket kapsz. Bár ez azért egyéntől függ. Nagy eséllyel közülük választják ki a Kagét is.
Specializálódott Jouninok
Belőlük van a legkevesebb. Személy szerint gyengébbnek tartom őket a sima Jouninoknál, mivel egyetlen egy témában vannak otthon, igaz ott ők a profik. Azonban ha valaki pl. valltásra szakosodik nem olyan jó közelharcban, azaz falutámadáskor bajban lehet.
Különleges Jouninok- Anbu osztag
Titkos küldetésekre és a falu védelmére használják őket. A mindennapokban Jounin rangúak. Hogy titokbanmaradhasson kilétük egy állatarcot ábrázoló maszkot vesznek fel. Ami még egyforma rajtuk az egy tetoválás az egyik karjukon. Ők már A vagy S szintű küldetést kapnak.
Kagék
A Kagék mindig országuk legerősebb emberei. Feladatuk rendezni a falu és az ország ügyeit valamint vészhelyzetben kiadni a parancsokat és végsősoron harcbaszállni. A Kage szó (jelentése árnyék) előtt mindig találhatómégegy szó attól függően melyik országba tartoznak. Konohában pl. a kagét Hokagának (tűzárnyék) hívják.
- A Levélfalu Kagéja: Hokage
- A Ködfalu Kagéja: Mizukage
- A Homokfalu Kagéja: Kazekage
- A Felhőfalu Kagéja: Raikage
- A Kőfalu Kagéja: Tsuchikage

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése