2011. január 13., csütörtök

A Legendás Saninok

A történetben sokszor hallhatjuk a nevüket, de sokan nem tudják, hogy kik is ők pontosan.
Három Sannin létezik, Sarutobi, azaz a Harmadik Hokage egykori tanítványai, Orochimaru, Jiraya és Tsunade.
Mindhárman kitűnő shinobi képességekkel rendelkeznek. Kiválóan tudják elsajátítani a jutsujkat, és valóban kiérdemelték ezt a nevet.


Honnan is kapták a nevüket?
Egyszer hárman az Amagakure klán egyik embere, Salamander Hanzou ellen csatáztak. A véres, kegyetlen harcban ők hárman maradtak életben, ezért Hanzou elismerése képpen megajándékozta őket ezzel a névvel, és életben hagyta mindegyiket, ettől fogva pedig "Konoha Sanninjai"-ként voltak nevezetesek, és úgy tűnik, hogy ezt a nevet le sem vették magukról.
(Konoha Sanninjai= Konoha Három Ninjája)

Milyen volt a kapcsolatuk?
A régi csapathelyzet hasonlít a 7-es csapathoz, Jiraya volt mindig az ügyetlen, őt kötözték ki a teszt során is a rönkhöz, Orochimaru pedig az volt, aki mindig mindent tökéletesen végrehajtott, ahogyan Tsunade is nagyon erős volt és imádta Jiraya-t cukkolni. Persze Jiraya meg mindig visszabeszélt, hogy Deszka Tsunade, ezért persze jól el is verte Tsunade.
Már gyermekkorukban is megvolt a jellegzetes személyiségük. Orochimaru volt a komoly, fiatal zseni, Tsunade a heves, agresszív nőszemély, Jiraya pedig a gyerekes perverz. Valahogy így lehet őket jellemezni...
Hárman mindig is jóban voltak...részben... Jiraya és Orochimaru versengtek egymással, de Jiraya barátjaként tekintett rá, ezért nem engedte el még akkor sem, mikor elárulta a falut. Tsunade és Jiraya arról volt híres, hogy amikor Jiraya megleste a lányokat a fürdőben, Tsunade mindig ronggyá verte. Egyik alkalommal eltörte 6 bordáját is, és számos belső sérülése is lett.
Tsunade és Orochimaru pedig...róluk nem tudni túl sokat, a kapcsolatuk valószínüleg nem volt túl mély.

Mi is történt velük?
Jiraya:
Mikor Orochimaru elhagyta a falut, nem adta fel, és utána ment, közben infókat szerzett egy új szervezetről, az Akatsuki-ról, mivel Orochimaru is csatlakozott egykor hozzá. Útja során írt egy regényt is, a "Gyere, gyere a Paradicsomba!" nevezetű sorozatot. Ezenkívül felvette a "Béka remete" nevet is, mivel az Idéző jutsu-val mindig békákat idézett meg, sőt sok titkot is csak velük osztott meg, rájuk számított elsősorban harcban. Sarutobi halála után őt akarták jelölni trónra, de ő inkább Tsunade-t ajánlotta maga helyett. Mellette pedig Naruto-t tanítványává fogadta, először csak 1 hónapra aztán több időre, majd 3 teljes évre.
Tsunade: Tsunade-t az orvosi ninjutsu anyjaként is lehet nevezni, mivel nagy hatással volt erre a jutsuágra. Ő tanácsolta először, hogy minden ninja csapatba kerüljön egy orvosi shinobi. Később ő is elment a faluból, persze nem árulóként. Sokáig nem hallotak felőle, csak a nagy bukásairól, mivel nagy szerencsejátékos xD És rá pedig innen az a név ragadt pluszban, hogy a "Legendás Balek". Mivel folyton veszít. De később Jiraya megkereste, és ő lett Konoha flancos Hokage-ja később pedig tanítványaként fogadta Haruno Sakura-t
Orochimaru: Elárulta a falut és elhagyta Konoha-t, mestere legnagyobb bánatára. Ezután kísérleteket hajtott végre, új jutsukat fejlesztett ki, amivel sikerült magát újabb és újabb testekbe átrakni. Így maradhatott örökké fiatal, örökéletű. (Sasuke-t akarja következő testének). A chuunin vizsgán viszont visszatért, hogy Sasuke-t elkapja, de mindenekelőtt Konoha-t akarta elfoglalni. Mesterét sikeresen meg is ölte, de búcsúajándékként elvesztette karjait. Ezután egy ideig nem tudott tevékenykedni, csak új testében. A későbbiek során pedig Sasuke megöli.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése