2011. január 10., hétfő

Rin'negan

A rinn'negan egy különleges szemtechnika,amely a három közül a legerősebb.

(Byakugan,Sharingan,Kekkei genkai/Rin'negan)
輪廻眼

Jellemzője:
Változó sokaságú karika a pupilla körül
halvány lila.

A Rin'negan / az ''elvándorló szem''
Ezzel a fegyverrel vagy megváltja a világot,vagy elpusztítja azt.

Első használata
Kezdetben eszméletlen állapotban használta azt,amikor valami miatt urrá lett rajta a düh-(ilyen például,amikor egy ninja rájuktámadt)-,és így Berserker módjára képes volt legyőzni akár a nála jóval erősebb ellenfelét is.
A rin'negan egy kivételes doujutsu,amit az emberek Istenként tiszteltek(nek). Ez, a három szemtechnika közül a legerősebb(Byakugan,Sharingan,Kekkei Genkai(Rin'negan))
A Kekkei Genkai vérvonal képesség egyik,és egyben a legritkább fajtája(Hakué a Hyoton)
Úgy tartják,hogy ez a képesség lehetőséget ad a használójának mind az öt féle chakra mesteri szintű elemi manipulációjára.



A Hat Út Bölcse(Rikudou-sennin)


Jiraya szerint Nagato a hat út bölcse reinkarnációja.

A sennin egy szerzetes volt,és azt tartják róla,hogy ő alapította a ninja világot és a ninjutsut.Eredetileg arra akarta használni,hogy békét teremtsen,de az emberek ezzel a "fegyverrel"fordultak egymás ellen.Akkoriban még Ninshū néven volt ismert.Képes volt használni mind a hat elemet,és ezen kívül rendelkezett a Rin'negannal.Ő volt az első is egyben,aki először használt tiltott pecsétet(Chibaku Tensei),amiből aztán létrejött a hold.

Egy elmélet szerint a bölcs képességei két fiatal fiúban születtek ujjá. Az egyik fiú az idősebb: a bölcs szemével erőteljes chakrával, és spirituális energiákkal rendelkezett. A fiatalabbik a bölcs testével erejével, és akaratával született. Az elmélet szerint a fiatalabb testvért volt a Senju klán őse az idősebbik pedig az Uchiha kláné. Innen ered a két klán ősi rivalizálása is.

Fontos megemlíteni még, hogy a bölccsel kapcsolatban sokan nem hallottak a tízfarkúval kapcsolatos történetről, ez az idők során a feledés homályába veszett. Azonban a történet rögzítésre került, méghozzá nem is akárhol. A Levelek Közt Rejtőző Falu alatt egy rejtett földalatti Uchihák által használt szentélyben került a leírás, melyet titkosítottak, és csak egy Sharingan birtokos lehet képes elolvasni az információk egy részét. Több adat megszerzésére alkalmas a Mangekyou Sharingan, de a teljes szöveget csak a Rinnegan képes kiolvasni.


A Gedou Mazo

A hat út bölcsével kapcsolatos szobor.Elvileg a bijuuk ellen hozta létre,hogy fogva tartsa őket.

Loah-A tízfarkú

Rikudou zárta magába.A sennin halálán volt,amikor a bestia chakráját 9 részre szakította.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése