2011. január 8., szombat

Chakra

Mi a Chakra?
A Chakra az ember szellemi és fizika erejének a keveréke, ennek függvényében 5 féle lehet: Tűz, Víz, Villámlás, Szél és Föld. Ennek a két erőnek a keverékéből állítódik össze egy olyan erő, amivel aztán képes különböző Jutsu-kat (Ninjutsu, Genjutsu és Thaijutsu) véghezvinni. A Jutsu véghezvitele alatt, a Chakra megfelelő helyre való irányításán kívül, még kézjeleket is kell mutatniuk. A Jutsu végső formáját a Chakra irányítása és a kézjelek megfelelő sorrendje határozza meg. A kézjelek számtalan kombinációban léteznek, így Jutsuból is számtalan van.
A Chakra egy olyan belső energia, ami a Chakraereken belül kering a szervezetben. Ezek az erek behálózzák az egész testet és körülveszi az összes belső szervet és sejtet, még a proteineket is. Ezt a Chakrafolyamot ami ezekben az erekben kering, képesek vagyunk mentálisan irányítani. Ez a keringési rendszer több ponttal rendelkezik ahol képesek vagyunk ezt kiáramoltatni, ezeket a pontokat Tenketsu-nak nevezik. A tenketsut, ha pontosan eltalálják, akkor serkenthető, vagy megállítható a Chakra áramlása azon a ponton, ezeket a pontokat egyedül a Hyuuga klán vérvonali képességével, a Byakugannal lehet látni. A keringési rendszerben ezen felül létezik 8 kapu, ahol a legtöbb ilyen Tenketsu található, ezek a kapuk irányítják a Chakra áramlást. Az első kapu a "Nyitás" kapu, a második az "Pihenés" kapu, a harmadik az "Élet" kapu, a negyedik a "Fájdalom" kapu, az ötödik az "Zárás", a hatodik a "Látvány" kapu, a hetedik az "Őrület" kapu és végül a nyolcadik a "Halál" kapu. A kapukat nagy megerőltetéssel ki lehet tárni, és ezzel a különböző mentális gátakat lehet áthágni és a használója még a tízszeresére is növelheti az erejét, viszont ezt a szervezet meglehetősen megsínyli. Amennyiben mind a 8 kapu kinyílik, abban az esetben a használó nagyobb erőre tesz szert, mint egy kage, de ha az összes kaput megnyitja akkor a használatába belehal.
 
Egy technika eredményes használatához nagyon precíz Chakra irányításra van szükség, amennyiben az irányítás nem tökéletes, a technika sem fogja a várt hatást kifejteni és a belefektetett Chakra elvész. Létrehozható a technika nem tökéletes Chakra irányítással, de akkor ahhoz, hogy a kívánt eredmény érjük el, több Chakrát kell az adott Jutsuba belefektetni és így hamar kimerül a használója.

Ezek különböző Chakra fajták amiket már az anime-ben és a mangában is láthattunk.Itt olvashattsz többet a különböző Chakra tipusokról.


Normál Chakra

A normál chakra az a fajta chakra amit az anime során a legtöbbször láthatunk, világos kék színe van.Ez egyfajta 1-es szintű chakra. Mindenfajta képességhez használható de nagyobb szintű ninjutsuhoz nagyon sok kell belőle.


Gyógyító Chakra

Gyógyító                    Chakra szike
A gyógyító chakra az a chakra amelyet az orvosi specialisták használnak gyógyítási célból mint Tsunade és Shizune.Ez egy halványzöld chakra ami meg tud gyógyítani physikai sérülések a testen. Sebeket gyógyít egy felgyorsított módon. Ugy látszik hogy a chakra használója a kezébe fókuszállja ezt a fajta chakrát majd megérinti a sérült részt és megkezdi a gyógyítást.Azt még ismertetlen hogy szokták e ezt a chakrát valamilyen más képességekre is használlják.


Kyuubi Chakra

A Kyubi Chakra egy különleges chakra amit csak Naruto tud használni és persze maga a Kyubi.naruto ezt a Chakrát azért tudja használni mert a kilencfarkú démon róka a hasába van elzárva.Naruto akkor hívja elő amikor valamiféle érzelmi hatás éri de később Jiraiya   megpróbálja megtanítani hogyan használja. Ennek a fajta chakrának pirosas színe van. Ez sokkal erősebb mint az alap chakrák arra használják hogy magas színtű képességeket használjanak amihez nagyon sok chakra kell.amikor Naruto kienged egy keveset a Kyubi erejéből a hasán megjelenik a zár amivel elzárták.


Átkozott Chakra

Ez a chakra csak akkor használható ha meg vagy jelölve Orochimaru átkozott seal-ével(ha Orochimaru megharapott és túlélted a 10%-os túlélési esélyt.)Ez egy nagyon veszélyes chakra. Hogyha túl sokat használják akkor kiszívja az emberséget és a használó Orochimaru rabszolgája lesz. Ez a chakra sötét lila színű és akkor jön elő hogyha a használó kifogyott a saját chakrájából. Látható fekete jelek jelennek meg a testen és a használó óriási mennyiségű Gonosz Chakrát kap.


8 Kapu Chakra

A chakra kapuk kinyitásával(felszínre hozza a test limiteit az izmok és a chakra áram terén)a testedet és az izmaidat túlerölteted. De a támadásaid inkább öngyilkos támadásnak tűnik, de képes leszel folyamatos sebességre és nagy sérülések bevitelére, és ez minden ellenfél számára pusztító lehet. Ez az a chakra amit Lee használ a Lótusz támadásaihoz. Ez egy halálos típusú chakra amit a legjobban a Taijutsu-ban jártas emberek tudnak használni akik el tudják viselni a testükre nehezedő nyomás. Van aki mind a 8 chakra kaput ki tudja nyitni, valamennyi ebből a test körül zöld chakra formájában jelenik meg. Több chakra kapu kinyitásával az erő nőni fog. De legtöbb esetben az eredménye az hogy nem tudja megmozdítani az izmait

1 megjegyzés: