2011. január 8., szombat

Haruno Sakura

Sakura
Csapattársaitól eltérően Sakura gyermekkora mentes volt mindenféle nagyobb tragédiától, hacsak nem vesszük ide korai akadémiai éveit, ahol nagy homloka miatti érzékenysége okán társai sokat piszkálták. Yamanaka Ino azonban mellé állt, és barátok lettek. Sakura kapott Inotól egy szalagot, mellyel kihangsúlyozhatta a fejét, ezzel azt sugallva, hogy nem érdekli a homloka. Ino barátságának köszönhető az is, hogy Sakurában kifejlődött az egyénisége és önértékelése. Ahogy Sakura önbizalma nőtt, egyre jobban beleesett Sasukéba , akibe Ino is szerelmes volt. Amikor erről Sakura tudomást szerzett, befejezte barátságukat, hogy ezáltal gátlások nélkül tudjanak Sasuke szeretetéért ringbe szállni, ezzel vette kezdetét a kettőjük közti keserű rivalizálás. Ez a rivalizálás meg is maradt kettőjük között ebben a formában a Csunin Vizsgán egymás ellen vívott meccsükig, mely után barátságuk új erőre kapott. Ennek ellenére kapcsolatuk az állandó versenyzéstől és a másik felülmúlásának vágyától hangos.


Haruno Sakura kisgyermekként Személyiség: A sorozat elején Sakura cselekvésképtelen szereplő, csak Sasuke iránti érzelmei érdeklik. Állandóan követi mindenhová, dicséri, a véleményét kéri, és nagyon sokat aggódik miatta, ami Sasukét igencsak zavarja. Később, miután egyre veszélyesebb küldetésekbe keverednek, ráébred, hogy fontosabb az edzés, és, hogy fejlessze a fizikai képességeit, minthogy állandóan Sasuke után fusson. Sasuke ezt meg is jegyzi neki egyszer. Félelmei is egyre inkább növekednek, miután Sasukét a csunin vizsga folyamán Oroshimaru átokpecsétje éri. Főként attól tart, hogy a pecsét hatására Sasuke elhagyja Konohát, hogy Oroshimaru után menjen. Mielőtt ez megtörténik, Sakura találkozik Sasukéval a falu kijáratánál, és könyörög neki, hogy maradjon, és, hogy ne hagyja el. Viszont Sasuke csak egy köszönömöt mond neki, mielőtt leüti.
A csunin vizsga alatt történik egy változás a hozzáállásában, mind Sasukéhoz, mind Narutohoz, és legfőképpen saját magához. Amikor hang ninják támadják meg a csoportot, és csak Sakura az egyetlen aki meg tudja védeni őket, úgy dönt, hogy a sarkára áll, és nem hagyja magát legyőzni. A saját kunai késével vágja le a haját - amit mellesleg azért növesztett meg, mert azt hallotta, hogy Sasuke a hosszú hajú lányokat szereti - és teljes erejéből küzd a társaiért. Midezzel még Inot is ráébreszti, hogy már nem az a félénk kislány, aki régen volt. Már kész arra, hogy nindzsa legyen, és ezért bármit képes megtenni. Mindez felerősödik a csunin vizsga harmadik fordulójában is, ahol Inoval szemben sem hagyja magát legyőzni.

Kezdetben Sakura kapcsolata Narutoval ugyanolyan volt, mint Sasukéval. Csak most Sakura viselkedett kegyetlenül elutasítóan Narutoval szemben. Szerinte Naruto egy idióta, és a véleményét nem is rejtette el senki elől. Miután azonban egyre több időt töltenek el együtt a küldetések során, egyre inkább megkedveli, és már nem azt látja benne, amit még az Akadémián, hanem, hogy Naruto egy igazán tehetséges nindzsává kezd válni, és kialakul közöttük a barátság. Ugyanakkor Sakura Narutoba vetette minden hitét azzal kapcsolatban, hogy csak ő az egyetlen, aki visszahozhatja Sasukét Konohába. Amikor azonban ez Narutonak nem sikerül, megigéri, hogy legközelebb együtt csinálják.
A történet első részében Sakurának van egy belső énje is, amely őszintébb, mint az az én, amit kívülről mutat. Mindig megmondja, mit gondol őszintén. Azonban ez az belső én a csúnin vizsgán az Inoval folytatott küzdelem után nem jelenik meg többet, beleolvad Sakura személyiségébe.
A történet második részében Sakura nagyon sokat tud meg Narutoról és arról, hogy benne él a kjúbi, és emiatt az Akatsuki el akarja kapni őt. De ha ez megtörténik, és Narutoból kiűzik a rókát, akkor Naruto meghal. Ettől kezdve Sakura egyre inkább próbálja óvni Narutot. Mikor rájön, hogy a medikus képességei, amiket megtanult nem használnak Naruto erejének megfékezésében, méginkább többet akar megtanulni Narutoról, és, hogy hasznát vehesse. Sokkal megértőbb és jobban együtt tud működni Narutoval.

Technikái
Sakura semmi különleges jutsuval nem rendelkezik, de nagyon okos, és gyorsan tanul. Ezen kívül a csakra-kontrolja nagyon jó, mely a jövőben sokat fog számítani.
Sasuke távozása után úgy érzi, eddig nem volt képes semmire a csapat érdekében, ezért úgy dönt, Tsunade keze alatt folytatja tovább az edzést, és orvosi nindzsa lesz. Hála ennek rengeteg orvosi nindzsucut megismer és képes használni, valamint remek méregellenszereket készít.
A Naruto Shippuuden elején meg is jegyzi Jiraiya, hogy talán még Tsunadét is felülmúlja majd a jövőben. Rendkívüli testi erejének és remek csakra-kontroljának köszönhetően pedig képes sziklákat törni és akár még földrengést is előidézni puszta kézzel. Később szert tesz egy különleges kesztyűre, amivel rengeteg csakrát tud a kezeibe összpontosítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése